Krathong

Mikor idén elkezdtük szervezni a Thaiföldi utazásunkat, igyekeztünk úgy időzíteni, hogy az egyik legnagyobb nemzeti ünnepen a Loy Krathongon részt vehessünk.

Loy Krathong alkalmával vízen úszó banánhajócskákat, krathongokat bocsájtanak vízre. (Az ünnepről bővebb információkat “ITT” találtok)

Az ünnepre készülődvén egy kedves barátunk Tee felajánlotta hogy másnap krathong építésre adja a fejét és ha van kedvünk csatlakozzunk.

Másnap  mikor megérkeztünk és gyorsan megvettük a hozzávalókat (banánfa törzse, levelei, szögek, virágok, gyertya, füstölő).   Tee segítségével komplett kézműves szakkör alakult.
Csatlakozott hozzánk egy osztrák lány, egy új-zélandi házaspár, sőt még a sarki tetováló szalonból a helyi erők is besegítettek 🙂   Idővel a környék összes embere jött mulatni, hogy a farangok hogy építenek krathongot 🙂

Életem egyik legszebb és legvidámabb délutánja volt!

Nem azt mondom hogy a világ legprofibb és a legszebb krathongja lett, de legalább saját építésűvel tettük emlékezetessé életünk első Loy Krathong ünnepét.

1 comment

avatar
Loy Krathong » Virgonc - December 30, 2010 - 7:14 pm

[…] elkészítettük saját krathongunkat másnap eljött a várva várt nagy nap. Loy Krathong alkalmával a tutajba hagyomány szerint egy […]

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

There was an error submitting your comment. Please try again.

L i n k s
B u y   P r i n t s
F a c e b o o k
T r a n s l a t e